ETALON HIGHLINE TÁBLAFELOSZTÓ GÉP

Az ETALON  táblafelosztó gép minősége garantálja a tökéletes vágásminőséget és a maximális méretpontosságot. Tervezése során a megbízhatóság és tartósság mellett a legnagyobb hangsúlyt az üzemi használathoz igazodó praktikusságra fektettük. Végeredményként az ETALON HIGHLINE olyan termékként került a palettára, amely minden lapszabászat sarokköve lehet. 

Magyar gyártóként az ETALON Alfa Kft. szem előtt tartva a magyar vállalkozások szükségleteit, lehetőségeit és egyéni igényeit,  különleges csomaggal rendelkezik hazai lapszabászatok és bútorgyártók számára.

A hazai vásárlók számára ajándékba adjuk:

 • A grafikus címkenyomtatót és szoftvert
 • Az oktatást
 • Szállítást
 • Az összeszerelést és beüzemelést
 • A garanciális idő alatt nemcsak a szervizt, de az időszakos karbantartásokat is az ETALON gyári szerelői végzik GRÁTISZ!

Kérje személyre szabott ajánlatát a jobb oldalon található panel segítségével,
és  munkatársunk néhány órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot! >>>


Vázszerkezet

Az ETALON HIGHLINE táblafelosztó GÉP szerkezete és technikai megoldásai lehetővé teszik az optimális méretezést miközben a produktivitás messze meghaladja az általános lapszabász gépek teljesítményét.

A váz kialakítása azonban nemcsak a precíz munkavégzésért felelős. A gyártás során felhasznált anyagok minősége, a gyártástechnológia és a körültekintő tervezés együttesen garantálják a kivételesen hosszú élettartam során végig megtartott pontosságot. Az ETALON technológiájának köszönhetően a valóban robusztus gépváz ellenáll az acélszerkezetekre jellemző csavarodásnak, vetemedésnek. A megbízhatóság nyújtotta nyugalmon felül az utólagos kalibrációk, korrekciók sem hátráltatják a termelést.


Fűrészkocsi

A táblafelosztó gép  központi egysége a fűrészkocsi. Kialakítása az ETALON HIGHLINE esetében maximálisan a felhasználó vállalkozás termelési hatékonyságát hivatott  szolgálni.
Kifejezetten precíziós vágásokhoz kifejlesztett lineáris léc és csapágyazás biztosítja a kocsi számára a tökéletes megvezetést, hogy minden munkadarab méretpontos legyen.
Már az alapkonstrukció vágófej-funkciói is a maximumra emelik a hatékonyságot. A táblafelosztó érzékeli a felhelyezett tábla vagy rakat magasságát és a korongot az optimális kiállásra pozicionálja. Ha a kiállás megfelelő, nő a korong stabilitása és a sodrás mértéke csökken, ami még szebb vágáséleket eredményez. Ez a megoldás 30%-al megnöveli a fűrészkorongok élettartamát és csökkenti a porkibocsájtást mindamellett, hogy értékes időt spórol a gép kezelője számára.

Az elővágó garantálja a tökéletes vágás minőséget, külön hajtása  nagyobb teljesítményt és üzembiztonságot nyújt, bármikor kikapcsolható lesüllyeszthető.


Asztal és mozgatás

A bútorlapok és egyéb feldolgozott táblák könnyű és gyors kezelése a vízszintes táblafelosztó gép magas termelési volumenének és ergonómiájának szerves része.
Az bútorlapok felhelyezését és a táblák felületének megóvását megkönnyítik az asztalok végén elhelyezett görgősor és a lekerekített felület. Az asztalokon való mozgatást pedig a légpárnás kialakítás teszi gyorssá és könnyűvé.
A gépkezelő számára további könnyebbséget jelent, hogy a csipeszek már a vágásvonal előtt képesek megfogni az anyagot és a további mozgatás már automatikusan történik.


Program és optimalizálás

Az ETALON Opto prémium optimalizáló szoftver segítségével a tábla- és munkafolyamatok optimalizálása automatikusan történik a bevitt adatok alapján.

A program Excel táblázatból készíti a munkadarabokat, ezáltal végleg elfelejtheti a személyi hibákat és az utólagos méretkorrekciókat.

A munkafolyamatok optimalizálása a megszokott módon irodából történik, azonban magas prioritású kisebb tételek magán a gép kezelőfelületén is optimalizálhatóak anélkül, hogy a termelési tervet felborítanánk.


Raktárkészlet nyilvántartás

A program raktárfunkciója nyilvántartja a rendelkezésre álló táblákat táblatípus, vastagság és szín szerint, valamint feldolgozás közben automatikusan rögzíti az anyagfelhasználást. A készletnyilvántartás hiány esetén előre jelzi a határérték alá csökkent készletet, illetve hogy mikor fog jelentkezni a felvitt munkafolyamatban az anyaghiány.


Hulladékkezelés

A hulladékkezelés funkció biztosítja vállalkozása számára a legmagasabb elérhető táblakihozatalt és ezáltal maximalizálja a szabási folyamatok profitját is.

A profit egyik legjelentősebb mutatója a táblakihozatal. Rossz esetben veszteséges, 90% fölött pedig általában megfelelő profitot biztosít. Ennek elérésre sok esetben táblánként nem tartható, azonban a maradékok nyilvántartásával az adott munkafolyamathoz nem szükséges kimaradó darabok később felhasználhatóak.
Ehhez a címkenyomtató a tábla típusát és méreteit tartalmazó címkén elhelyezi a raktárpolc vagy fakk számát, ahol azt el kell tárolni a felhasználásig.


Maradékok felhasználása

Az új munkafolyamatok során az optimalizáló szoftver nemcsak az egész táblák raktárkészletéből dolgozik. Adatfelvitel közben azt is vizsgálja, hogy a maradéktárolóban van-e az épp rögzített munkadarab kihozatalához optimális darab tábla. Ha igen, utasítja a kezelőt, hogy azt a megfelelő megrendeléshez tegye, vagy ha szükséges, mikor helyezze a táblafelosztóra megmunkálás céljából.


Kezelés

Mindemellett az emberi munkaerő-igénye kevesebb mint a hagyományos lapszabász gépeké, azaz ugyanúgy 1 fő, mint a függőleges lapszabász gépeknek.
Termelési kapacitása azonban akár 40-60 tábla műszakonként, így mind a termelési volumen, mind a megfelelően hasznosított emberi munkaerő biztosított.


A gyártási volumen maximalizálása

Ahhoz, hogy a műszak a lehető legtöbb profitot termelje, elengedhetetlen a tervezés és a gyártás során néhány szempontot figyelembe venni:

 • Gyakorlatban a maradékok megfelelő raktározása csak akkor történik meg, ha a  táblafelosztó gép kezelőjének nem kell otthagynia a gépet, azaz nem veszít időt. A maradékok polcrendszere tehát jó, ha közvetlenül a gép mellett található, így ha azt újra elő kell venni, szintén nincs időveszteség. 
 • A munkafolyamatokat megfelelően elő kell készíteni. Célszerű, ha mindig kiszortírozzuk a következő műszak tábláit fordított sorrendben egy raklapra, amelyhez az optimalizáló szoftver szintén segítséget nyújt.
  Az így komissiózott raklap feldolgozása közvetlenül a gép mellől történhet, ezáltal maximalizáljuk a gépkezelő időkihasználását.
 • A táblafelhelyezés alapesetben kétemberes munka, ráadásul a segítő személy rendszerint elhagyja a helyét. A táblafelosztó gép kiszolgálása csak a megfelelő eszköz segítségével lesz egy személy számára végrehajtható.
  Ennek érdekében javasolt villás emelőasztal, vagy vákuumemelős daru használata.

Késztermék szortírozás

A munkafolyamatok optimalizálása során gyakran megesik, hogy egy táblából több megrendelés munkadarabjait is leszabjuk. A személyi hibák minimálisra csökkentésének érdekében a program minden leszabott munkadarabnál jelzi, illetve annak címkéje is tartalmazza,hogy melyik raklapra kell helyezni a leszabott darabot.


További feldolgozás támogatása

Amennyiben az ETALON vízszintes táblafelosztó gépe nem közvetlenül a feldolgozó vagy bútorgyártó rendszerébe van integrálva, elengedhetetlen, hogy a későbbiekben azonosítani tudja a munkadarabokat.
A rendszer minden szükséges információt rögzít a matricán, így a megrendelés száma, az anyag és a méret mellett megtalálható rajta az azonosító QR vagy vonalkód is.
Gyártás közben azonban a fentiek egyike sem feltétlen a leghatékonyabb megoldás, így a szerepeltethető a címkén munkadarab rajza, élmegmunkálási igénye és annak fajtája is.


A faipar csúcsa, a leghosszabb életű termékek gyártójától!

 • A használt táblaméreteknek megfelelő konstrukcióban rendelhető

 • Szériagyártáshoz ideális, egyszerre 3 táblát is képes vágni

 • Magas, de állítható előtolási sebesség a dinamikus termelésért

 • Automata fűrészlap magasság állítás a vágott rakat magasságának megfelelően

 • Légpárnás asztalok a könnyű, gyors és sérülésmentes anyagmozgatásért

 • E-tikett nyomtató, hogy a munkadarabok és a raktár nyomon követhetőek legyenek

 • Automatikus táblafelosztás a legkisebb anyagveszteség kalkulálásához

 • Automatikus karbantartás jelző az egyszerű karbantartásért és a hosszú élettartamért

 • Külön meghajtás és magasságállítás a fő és az elővágó korongnak

 • 22” -os monitor a kényelmes kezelésért

 • Robusztus nyomógerenda a tökéletes vágásminőségért

 

Gépspecifikáció

Tulajdonság \ Típus

HIGHLINE
3200
HIGHLINE
3800
HIGHLINE
4400
HIGHLINE
6000

Vágáshossz:

3200

3800

4400

6000

Vágásmagasság
/fűrészlap kiállás:

80

80

80

80

Vágásszélesség:

3200

3800

4400

6000

Elővágó motor teljesítmény:

1,5 kW

Főmotor-teljesítmény:

5,5-7,5-9 kW

7,5-9 kW

Motorfeszültség:

3 x 400 V (50Hz)

Fő fűrészlap:

350 mm

Elővágó korong:

180 mm

Fűrészkocsi előtolási sebesség:

1-120 m/min

1-120 m/min

1-120 m/min

1-120 m/min

Fűrészkocsi visszafutási sebesség:

120 m/min

120 m/min

120 m/min

120 m/min

Munkadarab megfogó csipesz:

6

7

8

10

Anyagbehúzás sebessége:

80 m/min

80 m/min

80 m/min

80 m/min

Kitolási sebesség:

25 m/min (CE)

25 m/min (CE)

25 m/min (CE)

25 m/min (CE)

Tömeg:

3000 kg

3200 kg

3400 kg

3800 kg

Levegős asztal

3

4

4

5

Szoftver:

Alap vezérlőprogram és Etalon Opto optimalizáló szoftver

Címke nyomtató

adatsorok, QR-kód, vonalkód, grafika, logo

MINDENRE VAN MEGOLDÁSUNK