ETALON HIGHLINE TÁBLAFELOSZTÓ GÉP

Az ETALON  táblafelosztó gép minősége garantálja a tökéletes vágásminőséget és a maximális méretpontosságot. Tervezése során a megbízhatóság és tartósság mellett a legnagyobb hangsúlyt az üzemi használathoz igazodó praktikusságra fektettük. Végeredményként az ETALON HIGHLINE olyan termékként került a palettára, amely minden lapszabászat sarokköve lehet. 

Magyar gyártóként az ETALON Alfa Kft. szem előtt tartva a magyar vállalkozások szükségleteit, lehetőségeit és egyéni igényeit, különleges csomaggal rendelkezik hazai lapszabászatok és bútorgyártók számára.


Kérje személyre szabott ajánlatát a jobb oldalon található panel segítségével,
és  néhány órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot! >>>


Referencia videó

Mega-Tolóajtó Kft., Csillag Zoltán - tulajdonos: "Kiváló magyar termék, melyre jogosan lehet büszke az Etalon. Gyors, maximálisan pontos és nagyon megbízható, igazi felsőkategóriás gép. Bátran ajánlom bárkinek, nagyon jó választás és, ami számunkra is nagyon fontos volt, hogy nagyon korrekt csapat áll a háttérben!"


Érintőképernyő

Az ETALON HIGHLINE táblafelosztó gépet érintőképernyős monitorral szereltük, mely nagyban meggyorsítja és megkönnyíti az adatbevitelt és a munkavégzést.

A saját fejlesztésű vezérlőszoftver is érintőképernyős vezérlésre lett kifejlesztve. A nagy gomboknak köszönhetően kesztyűben is könnyedén vezérelhető a berendezés.

A mechanikus gombsoron többek között megtalálható a légpárnás asztal kapcsolója, a ciklusindítás és megállítás, valamint az adathordozó csatlakozó. A modern szoftvernek köszönhetően ezzel a néhány gombbal a program egyszerűen és tévedésmentesen kezelhető.

A magyar fejlesztésű vezérlőszoftverben az alábbi fő menüpontok találhatóak:

 • Kézi üzemmód: Olyan műveletekre van lehetőség, mint például a hátulról méretre vágás vagy a nyitott csipesszel történő vágás.
 • Félautomata üzemmód: Az alapanyag gyors és egyszerű felcsíkozására való, egyszerre több méret és darabszám is megadható. Az alapanyag forgatásával késztermék is gyártható.
 • Automata üzemmód: Az irodai szoftverben optimalizált táblatervek futtathatóak. Teljesen automata módon, a berendezés vizuális utasításokat ad a gépkezelőnek, annak érdekében, hogy a végtermék gyorsan és hibamentesen legyártható legyen.
 • Nyomtatás: A címkenyomtató modullal a nyomtatás egyszerűen ki- és bekapcsolható, valamint a szerkesztő segítségével a címkén szereplő információk egyszerűen hozzáadhatóak vagy törölhetőek. A címkeméret is változtatható.
 • Diagnosztika: A táblafelosztó gép működését időszakosan akadályozó hibák megjelenítése, nagyban megkönnyíti a gyors diagnózis felállítását és segíti a megoldást.
 • Gépkönyv: A gépkönyv egy kattintással megnyitható a vezérlőszoftverből.
 • Beállítások: Egyszerű, letisztult felület, ahonnan olyan beállítások végezhetőek el, mint például az elővágó korong vagy az oldalszorító ki- és bekapcsolása ls az előtolás mértékének beállítása. Ezek a beállítások a képernyőn található információs sávból is elérhetőek.
 • Optimalizálás: Kiegészítésként kérhető egy teljesértékű optimalizáló szoftver telepítése a táblafelosztó gépre.


Vázszerkezet

Az ETALON HIGHLINE táblafelosztó gép robosztus szerkezete és technikai megoldásai lehetővé teszik az precíz megmunkálást és méretpontos gyártást miközben a produktivitás messze meghaladja egy általános lapszabász gépek teljesítményét.

A váz kialakítása azonban nemcsak a precíz munkavégzésért felelős. A gyártás során felhasznált anyagok minősége, a gyártástechnológia és a körültekintő tervezés együttesen garantálják a kivételesen hosszú élettartam során végig megtartott pontosságot. Az ETALON technológiájának köszönhetően a valóban robusztus gépváz ellenáll az acélszerkezetekre jellemző csavarodásnak, vetemedésnek. A megbízhatóság nyújtotta nyugalmon felül az utólagos kalibrációk, korrekciók sem hátráltatják a termelés.


Fűrészkocsi

A táblafelosztó gép központi egysége a nagysebességű fűrészkocsi. Kialakítása az ETALON HIGHLINE esetében maximálisan a felhasználó termelési hatékonyságát hivatott szolgálni.
A precíziós megmunkálásokhoz kifejlesztett lineáris csapágyazás biztosítja a kocsi számára a tökéletes megvezetést és rezonanciamentes működést, hogy minden munkadarab méretpontos legyen. A lineáris egységekre 5 év garanciát vállalunk.
Már az alapkonstrukció vágófej-funkciói is a maximumra emelik a hatékonyságot. A táblafelosztó érzékeli a felhelyezett tábla vagy rakat magasságát és a korongot az optimális kiállásra pozicionálja. Ez a tulajdonság azért nagyon fontos mert, ha a kiállás megfelelő, nő a korong stabilitása és kisebb a belépési szög, ami még szebb vágáséleket eredményez. Ez a megoldás 30%-al megnöveli a fűrészkorongok élettartamát és csökkenti a porkibocsájtást mindamellett, hogy értékes időt spórol a gép kezelője számára.

Az elővágó garantálja a tökéletes vágás minőséget, külön hajtása  nagyobb teljesítményt és üzembiztonságot nyújt, bármikor kikapcsolható. A korongkiállás 0,02 milliméter pontossággal állítható a vágó- és elővágó korong esetében is.

A vágókocsi mozgatásáról nagy teljesítményű Siemens szervo hajtás gondoskodik.


Légpárnás asztal és anyagmozgatás

A bútorlapok és egyéb feldolgozott táblák könnyű és gyors kezelése a vízszintes táblafelosztó gép magas termelési volumenének és ergonómiájának szerves része.
Az bútorlapok felhelyezését és a táblák felületének megóvását megkönnyítik az asztalok végén elhelyezett görgősor és a lekerekített felület. Az asztalokon való mozgatást pedig a légpárnás kialakítás teszi gyorssá és könnyűvé.

                            

A munkadarab mozgatását megkönnyítő légpárnás asztalok egyszerűen mozgathatóak és rögzíthetőek az asztal előtt állva. A hosszú élettartamot a berendezés ezen eleménél is a lineáris csapágyak garantálják.

Az első légpárnás asztal végén elhelyezett három vezérlőgomb (ciklus start, ciklus stop és vészstop) segítségével a táblafelosztó gép egyszerűen üzemeltethető, abban az esetben is, ha egész tábla van az asztalra helyezve.


Irodai optimalizáló szoftver

A modern lapszabászatok elengedhetetlen elme egy profi irodai optimalizáló szoftver, ezért az ETALON Highline mellé adunk egy darab irodai szoftvert is.

Egy jól beállított irodai szoftver szinte minden feladatot elvégez a kezelő helyett és mivel nem a táblafelosztó gépen kell optimalizálni a gyártást sem hátráltatja. A megrendelőktől táblázatos formátumban bekért anyaglista egy kattintással betölthető a programba, majd a táblaterv optimalizálás után azonnal a táblafelosztó gépre küldhető és kezdődhet is a vágás. Természetesen a háttérben ennél sokkal több minden történik. A szoftver a legoptimálisabb kihozatalt választja ki (figyelembe véve azt is, hogy a gépen egyszerű legyen levágni), de ez a kezelő által módosítható is az egyéni igények szerint. A rendszer vizsgálja, hogy az adott munka összevonható-e más megrendeléssel és arra is törekszik, hogy több azonos táblaterv legyen, így egymásra helyezett táblákkal a gyártás is gyorsítható.


Címkenyomtató

A ETALON Highline Zebra márkájú címkenyomtatóval vásárolható. Amely, mint a gép egyéb eleme is a kategóriájában vezető minőséget képvisel.

A címkenyomtató címkeleválasztó funkciója nagyban megkönnyíti a kezelést. A címkét akkor adja ki a gép, amikor az adott darab vágása történik, így azonnal rá is ragasztható és nem keverhető össze más darabbal. Viszont addig nem adja ki a következő címkét, amíg az előzőt el nem távolította a gépkezelő a nyomtatóból.

A nyomtatás visszaszedhető címkére történik, választható méretben. A nyomtatáshoz nincs szükség tintapatronra, ugyanis az egység lézernyomtatóval van szerelve.

A címkén a legfontosabb mérettel kapcsolatos információk mellett helyett kapott egy egyedi céglogó, amit a vásárló egyedi igényeire szabunk. Az élzárás megjelenítése grafikusan történik, így minimálisra csökkenthető a hibalehetőség az utómunkálatok során.


Maradékkezelés

Egy jól működő lapszabászat elengedhetetlen eleme a megfelelő maradékanyag kezelés. Ennek érdekében az irodai szoftverben beállítható a hasznos maradék minimális mérete. Az ennél kisebb darabokat a szoftver hulladékként, a nagyobbakat maradékként kezeli. A maradékokat egy későbbi vágásnál a szoftver automatikusan felhasználja (amennyiben engedélyezve van), anélkül, hogy a programot kezelő szakembernek keresgetnie kellene a maradékok között. Beállítható, hogy elsősorban a maradékokat használja fel a szoftver, így az üzem területén folyamatosan felhasználva lesznek a maradékok.

A maradékanyag megkeresése az üzemen belül gyakran nehéz feladat. Azonban az ETALON Highline címkét nyomtat a maradék táblára is. A címke kialakítása olyan, hogy a maradékanyag élére ragasztva 3 oldalról is látszik a tábla típusa és mérete, megkönnyítve ezzel a keresés folyamatát.


A faipar csúcsa, a leghosszabb életű termékek gyártójától!

 • A szabászat igényeinek megfelelő konstrukcióban rendelhető

 •           Kiváló minőségű siemens elektronika
 • Egyszerre 3 tála darabolható, egyedi és szériagyártáshoz is ideális

 •           Lineáris csapágyazás a hosszú élettartam és kifogástalan minőség érdekében
 • Magas, de állítható előtolási sebesség a dinamikus termelésért

 • Automata fűrészlap magasság állítás, a vágott rakat magasságának megfelelően

 • Légpárnás asztalok a könnyű, gyors és sérülésmentes anyagmozgatásért

 • E-tikett nyomtató, hogy a munkadarabok és a raktár nyomon követhetőek legyenek

 • Külön meghajtás és magasságállítás a fő és az elővágó korongnak

 • 22” -os monitor a kényelmes kezelésért

 • Robusztus nyomógerenda a tökéletes vágásminőségért

 

Gépspecifikáció

Tulajdonság \ Típus

HIGHLINE
3200
HIGHLINE
3800
HIGHLINE
4400
HIGHLINE
6000

Vágáshossz:

3200

3800

4400

6000

Vágásmagasság
/fűrészlap kiállás:

80

80

80

80

Vágásszélesség:

3200

3800

4400

6000

Elővágó motor teljesítmény:

1,5 kW

Főmotor-teljesítmény:

5,5-7,5-9 kW

7,5-9 kW

Motorfeszültség:

3 x 400 V (50Hz)

Fő fűrészlap:

350 mm

Elővágó korong:

180 mm

Fűrészkocsi előtolási sebesség:

1-120 m/min

1-120 m/min

1-120 m/min

1-120 m/min

Fűrészkocsi visszafutási sebesség:

120 m/min

120 m/min

120 m/min

120 m/min

Munkadarab megfogó csipesz:

6

7

8

10

Anyagbehúzás sebessége:

80 m/min

80 m/min

80 m/min

80 m/min

Kitolási sebesség:

25 m/min (CE)

25 m/min (CE)

25 m/min (CE)

25 m/min (CE)

Tömeg:

3 600 kg

4 500 kg

5 400 kg

6 500 kg

Levegős asztal

3

4

4

5

Szoftver:

ETALON vezérlőprogram és irodai optimalizáló szoftver

Címke nyomtató

adatsorok, vonalkód, grafika, logo

MINDENRE VAN MEGOLDÁSUNK