ETALON Függőleges Lapszabászgépek


A függőleges lapszabászgép ideális konstrukció a fejlődő vállalkozások számára. Helytakarékos kialakítása megfelelő alternatívaként szolgál a kisebb műhelyek számára is hogy beszállítóiktól függetlenül, rugalmas határidővel tudják előállítani termékeiket.
Funkcióinak köszönhetően kényelmes, mégis termelékeny munkavégzést biztosít. Ergonomikus kialakítása időt spórolva növeli a termelési volument, kiegészítői illetve a magasabb felszereltségű modellek révén pedig csökkenti a hibalehetőséget és növeli a pontosságot is.

 
 
Robusztus, időtálló szerkezet

Az ETALON függőleges lapszabászgépek gyártása során különös figyelmet fordítunk a felhasznált anyagok minőségére és eredetére. Kizárólag magyar gyártótól származó fémipari termékeket használunk fel. Az acélszerkezethez és a függőleges gerendához felhasznált acél minősége nemcsak a stabil működést biztosítja, de garantálja a hosszú élettartamot is.


Precíz megmunkálás

A lapszabászgép vázát csak a teljes szerkezeti készültség után marjuk pontos méretre és alakítjuk ki a precíziós felületeket, hogy a feszültséggel járó munkafolyamatok ne befolyásolják a gép tulajdonságait. Egyedi pontosságot szolgáltat, hogy a felületek marását még a 6 m hosszú alkatrészek esetén is egy felfogásból végezzük. 


Ergonómia és biztonság egyben

A vízszintes vágások során előfordulhat, hogy a vágás magassága egybeesne a hátfal egy bordájával. Ennek érdekében egyszerű karos elmozdító szerkezet vagy opcionálisan rendelhető automatikus rendszer segítségével gondoskodhatunk a hátfal pozicionálásáról. A manuális változat esetében is rendelkezik visszajelző fénnyel amely ütközés esetén nemcsak figyelmezteti a kezelőt, de meg is akadályozza a fűrész indítását.

Feldolgozható anyagok

A függőleges lapszabászgépen vágott táblák leggyakrabban faipari eredetűek, azonban a paletta kifejezetten széles. A bútorgyártás laminált bútorlapjai más felszereltséget kívánnak, mint a széles körben használt mdf, hdf vagy osb lapok vagy akár rétegelt lemezek, azonban minden iparág és vállalkozás számára megtalálható az ideálisan kialakított és felszerelt gép.
A kifejezetten műanyagot és kompozitot vágó cégek számára kifejlesztett gépeinket a felső menüben kiválasztva érheti el.
Amennyiben nem szokványos anyagot szeretne méretre szabni, mint a samot tábla vagy szendvicspanel, kérjük jelezze a jobb oldali ajánlatkérő panelen! 


Egyedi igények

Nincs két egyforma vállalkozás, így a szükségleteik sem egyezhetnek teljesen. A vágandó táblák nagyságához és a rendelkezésre álló helyhez igazítható méreteknek köszönhetően egészen kis asztalosüzemektől vagy dekorációs stúdióktól kezdődően a különösen nagy táblákat feldolgozó üzemekig minden vállalkozás igényeit kielégíti. 

A vágófej anyaga alumínium öntvény a könnyű kezelhetőség és tartósság miatt, azonban speciális anyagokat feldolgozó partnereink számára gyakran készítünk egyedi vágófejszerkezetet (például 120 mm-es szendvicspanelhez)

A feldolgozott anyagok és az előállított termékek sok esetben meghatározzák a gép szükséges funkcióit, palettánk azonban számos termelést segítő kiegészítőben bővelkedik.
Az opciók listájához görgessen az oldal aljára, vagy kattintson ide.

 


Legfőbb jellemzők

 • Edzett, tömör vízszintes acélrúdon vezetett gerenda  - 7 év garancia!
 • Az ETALON gerendatartó egységének szerkezete garantáltan pontos és akadásmentes gerendamozgást biztosít
 • Az edzett vízszintes rúd/vezeték keménysége illeszkedik a rajta futó csapágyéhoz, így az ETALON lapszabászgépeinél nem jelentkezik az anyag felgyűrődése és töredezése 

 • A vágófej lineáris csapágyazása a függőleges gerendán - 7 év garancia!
 • A vágófej pontos, kottyanásmentes futása következtében minden vágás tökéletes párhuzamot/merőlegest és vágásminőséget eredményez
 • Tömör, kopásálló bordázatú műanyag betétes hátfal védi a feldolgozott táblák felületét a karcolástól és támasztja meg az anyagot vágás és nútolás közben.
 • Acél alsó görgősor biztosítja a táblák stabil és könnyű mozgatását, és afelületek sérülésmentességét
 • Alsó vízszintes mérőléc méretütközővel felszerelve tartja a munkadarabot a pontos vágás vonalában 
 • Dupla mérőléc a függőleges gerendán, hogy a vágófej alsó és felső állásánál is kényelmes legyen a leolvasás
 • Kihajtható segédasztal teszi ergonomikussá és ezáltal gyorsabbá a kisebb munkadarabok vágását
 • Extra mérőléccel és méretütközővel van ellátva, hogy a méretezés ugyanolyan gyors és könnyű legyen a segédasztalon, mint maga a vágás
 • Porelszívó csatlakozás oldalsó és a fejen keresztüli nagy teljesítményű elszíváshoz  (a porelszívó egység extraként rendelhető)

 • Ergonomikus ki- és lehajtható kezelőrúd biztosítja a magas vágások során is a vágófej elérhetőségét és a stabil kezelést
 • CE megfelelőségi nyilatkozat
 • 1 év teljeskörű garancia
 • 7 év garancia a lineáris egységekre

ETALON Függőleges Lapszabászgépek


A függőleges lapszabászgép ideális konstrukció a fejlődő vállalkozások számára. Helytakarékos kialakítása megfelelő alternatívaként szolgál a kisebb műhelyek számára is hogy beszállítóiktól függetlenül, rugalmas határidővel tudják előállítani termékeiket.
Funkcióinak köszönhetően kényelmes, mégis termelékeny munkavégzést biztosít. Ergonomikus kialakítása időt spórolva növeli a termelési volument, kiegészítői illetve a magasabb felszereltségű modellek révén pedig csökkenti a hibalehetőséget és növeli a pontosságot is.

Gépspecifikáció
Basic
Compact
Comfort
Multi
Vágáshossz (mm) 3.500 2.700 4.500

5.200

Vágásmagasság - vízszintes vágás (mm) 2.100 1.500 2.100

2.100

Vágásmagasság - függőleges vágás (mm) 2.100 1.500 2.100

2.100

Vágásmélység (mm) 55 55 60

60

Tömeg (kg) kb. 650 kb. 600 kb. 850

kb. 950

Hossz (mm) 4.300 3.500  5.450

6.000

Magasság (mm) 3.000 2.400 3.000 3.000
Szélesség (mm) 1.500 1.350 1.500 1.500
Motorteljesítmény 4 LE (3 kW)
Motorfeszültség 3 x 400 V (ettől eltérőek is választhatók)
Frekvencia 50 Hz (opció: 60 Hz)
Fűrészlap átmérő 250 mm
Fűrészlap belső furat 30 mm
Fűrészlap fordulatszáma 5.400/min vagy fokozatmentes 0-5400/min 
Felszereltség
Basic
Compact
Comfort
Multi
Elmozduló hátfal (M: manuális vagy A: automatikus) M M M A
Kihajtható segédasztal mérőléccel és méretütközővel - - + +
Vízszintes vágásismétlő - - + +
Előkarcoló - - + +
Digitális útmérő a vízszintes vágásokhoz - - - +
Digitális útmérő a függőleges vágásokhoz - - - +
1 év teljes körű garancia + + + +
7 év garancia a lineáris csapágyakra + + +

+

Kiegészítők

SZÁMOS PRAKTIKUS EXTRA ÉS KIEGÉSZÍTŐ

Porelszívó egység

A vágófejjel szinkronizált (központi elszívó hiányában kötelező) porelszívó egység megóvja Önt és munkatársait a túlzott porkibocsájtás és annakbelélegzésétől.
A tiszta munkakörnyezet pedig garantálja, hogy vállalkozása ne csak profi legyen, hanem annak is látsszon.

Alukompozit-maró egység

Számos vállalkozás nyit az új technológiák felé és dolgoz fel Alucobond-ot, Dibond-ot, Neobond-ot, Alucor-et és hasonló kompozit anyagokat.

A különlegesen kialakított vágófej lehetővé teszi az alukompozit panelek széles palettájának marását, nútolását.

Speciális 90°-os marószerszám

Derékszögű hajtásokhoz szükséges nútok marásához.

Speciális 135°-os marószerszám

45°-os hajtásokhoz szükséges nútok marásához.

Vízszintes vágásismétlő

A függőleges gerendán elhelyezett, előre beállítható ütközők lehetővé teszik a gyakran használt vágásmagasságok rögzítését, hogy időt spórolhasson a termelésben.

Automatikusan elmozduló hátfal

Vízszintes vágások esetén fontos, hogy elkerüljük a hátfalbetétek megvágását. Már az alapgépeink is fényjelzéssel figyelmeztetnek arra, hogy a hátfalat valamilyen irányban el kell mozdítani.

A termelékenység növelése érdekében (mellékidők csökkentése) kérje a hátfal automatikus elmozdulását, amely a felhasználó közreműködése nélkül gondoskodik arról, hogy a hátdal ne károsodjon.

Digitális mérőrendszer (vízszintes és/vagy függőleges)

A még egyszerűbb és gyorsabb kezelhetőség, valamint az abszolút vágáspontosság érdekében.

Fokozatmentesen állítható fűrészkorong fordulatszám

Állítsa fokozatmentesen a korong sebességét műanyagok és kompozitok vágásánál, hogy elkerülje a beégést és olvadást.
Ajánlott minden olyan anyaghoz, amely megolvadhat a standard 5.400/perc fűrészkorong fordulatnál.

Előkarcoló egység

Laminált táblák vágásánál szükséges tartozék. A laminátum bekarcolása a fűrészkorong előtt, meggátolja az anyag szélének kiszakadását, ezáltal biztosítja a vágott felület megfelelő minőségét.

Szögvágó adapter

Amennyiben nem csak párhuzamos és merőleges vágásokat végez, úgy a könnyedén le- és felhelyezhető tartozék ideális segítség a munkadarabok kívánt szögben történő vágásához.

MINDENRE VAN MEGOLDÁSUNK