ETALON Vákuumtömlős emelő

Egy modern lapszabászat elengedhetetlen gépe a CNC táblafelosztó berendezés. Hiszen az emberi tényezőktől mentes méretpontos gyártás és kiváló vágási minőség nem érhető el hagyományos lapszabászgépeken. Nem mellékes emellett a berendezés gyorsasága és az, hogy működtetéséhez elegendő egy ember.

Az egyetlen kritikus tényező az alapanyag rakodása és betáplálása a gépbe. Jelentős költségtöbbletet jelenthet, ha az anyagmozgatás emberi erővel történik. Ugyanis a bútorlap méreteiből és tömegéből kifolyóan két ember szükséges a művelethez.

Ahhoz, hogy a berendezés üzemeltetéséhez ténylegesen elegendő legyen egy ember, valamilyen felrakókészüléket kell telepíteni a gép mellé. A legjobb megoldás erre az ETALON vákuumtömlős táblafelrakó készüléke.

A vákuumtömlős emelő biztonságos és költséghatékony módja az alapanyag mozgatásának.

A vákuumtömlős emelő nagy előnye, hogy az emelést és a megfogást is az oszlopon elhelyezett nagy teljesítményű vákuumszivattyú végzi. Ebből következik, hogy az emelés gyors (valamint fokozatmentesen állítható) és az eszközzel megfogható anyagok listája széles:

 • Bútorlap
 • OSB lap
 • MDF lap
 • Műanyag lemezek
 • Fémlemezek

Mivel a vákuumellátást a szivattyú végzi, nincs szükség sűrítettlevegő ellátásra! Kivételt képez ez alól az az eset, amikor a vásárló a táblát nem csak vízszintesen hanem függőleges pozícióban is szeretné mozgatni. Az emelő billenthető változatban is rendelhető! - a billentés nyomógombbal a kezelőkarról irányítható.

ETALON Vacuumtube lifter

Az eszköz két részből épül fel: egy daruszerkezetből és magából a vákuumtömlős megfogóból.

A daru kialakítás többféleképpen képzelhető el: oszlopos, fali konzolos vagy egyedi. Kiválasztása a műhely kialakításától és a táblafelosztó gép (vagy egyéb gép) elhelyezésétől függ. A darukar hossza szintén opcionálisan választható, akár 6 méter hosszig!

A vákuumos egység kiválasztásánál gondolni kell a munkadarab tárolási módjára. Termékskálánkon ugyanis megtalálható fix és billenő-fejes kialakítás is, a második variációt a függőlegesen tárolt bútorlapok esetén érdemes alkalmazni.

 • 90°-ban kifordítható megfogószerkezet (opcionális - sűrítettlevegő szükséges)
 • 4 darab 215 mm átmérőjű vákuumpapucs
 • Egyénileg beállítható vákuumpapucs távolság
 • Teherbírás maximálisan 80 vagy 150 kg
 • Fokozatmentes emelési sebesség
 • Minden funkció a kezelőkarról vezérelhető

Alkalmazása: tulajdonképpen minden alapanyag, amelyet a táblafelosztó gépünkön fel lehet dolgozni: Bútorlap, műanyag vagy alumínium lemez, melyek tömege nem haladja meg a teherbírást.

A daruszerkezet és a vákuumos egység esetében is rugalmasan alkalmazkodunk az egyedi igényekhez. Ezzel kapcsolatban keressen minket kérdéseivel!

Legújabb fejlesztésünk, a vákuumcsöves emelő berendezés már személyesen is megtekinthető bemutató termünkben!

Kérjen ajánlatot!

MINDENRE VAN MEGOLDÁSUNK