ETALON - Magyar faipari gépgyártó üzem

Az Etalon Alfa Kft. csapata több mint 20 év tapasztalattal rendelkezik a faipari gépek tervezése és gyártása terén. A kizárólag minőségi, ellenőrzött alapanyagokból készített gépeink legfőbb jellemzői a praktikus kialakítás és a hosszú élettartam.


Két évet vett igénybe a tényleges ügyféligények alapos felmérése és az első prototípus körültekintő megtervezése, majd legyártottuk, illetve piacra dobtuk az első Etalon függőleges lapszabász gépeket.
A termékvonal kezdettől fogva elismertségnek örvendett, kezdetben a magyar faipari szakemberek körében, majd később kiderült, hogy más iparágak (dekoráció, kandallógyártás, hűtőházépítés stb.) részéről is hasonló érdeklődés mutatkozik, illetve jelentős exportpotenciállal is rendelkezünk. Mára sikerült számos külföldi viszonteladói partnerséget kialakítanunk és többek között olyan országokban is vannak ügyfeleink, mint Lengyelország, Románia, Anglia, Írország, Litvánia, Szingapúr, Malajzia, Ecuador, Írország,  stb.

Az azóta eltelt idő alatt a függőleges gépek szerkezete, kialakítása és a szükséges kiegészítők jelentősen változtak, azonban az elsődleges szempont állandó maradt: az ügyféligényekhez maximálisan illeszkedő termék gyártása és a megbízható működést garantáló kifejezetten hosszú élettartam.

Összegezve gépgyártási tapasztalatainkat, faipari ismereteinket és az ügyfeleink által a hosszú együttműködés alatt összegyűjtött használati információkat, tervező asztalra, majd a gyártósorra tettük az ETALON saját fejlesztésű  táblafelosztó gépét, az ETALON Highline-t.

A fejlesztés során nemcsak a függőleges lapszabász gépeink kapcsán jól ismert ügyfélközpontú kialakítás valamint a precíz munkavégzés párosítása a hosszú élettartammal voltak a fő szempontok. Az ETALON Highline minden tekintetben kompromisszummentes faipari géppé kellett, hogy váljon.

Egy fejlődő vállalkozásnak nap mint nap a legkülönfélébb kihívásokkal kell szembenéznie. A vízszintes táblafelosztó gép olyan része az eszközparknak, aminek stabil és pontos működése garantálja a termelési volument és az ügyfelek maximális kiszolgálását, akár kizárólag lapszabászatra, akár bútorgyártó sor részekén használják.
Úgy döntöttünk, hogy az ETALON csak olyan táblafelosztó fűrészt készíthet, ami nemcsak maximális működési stabilitást nyújt, de funkcióiban nem szükséges kompromisszumot kötni.
Végeredményben a Highline gyorsasága, pontossága és felszereltsége együttesen a legfontosabb előnyt nyújtja egy cégvezető számára, a biztonságot. Az üzembiztosság a termelés folyamatosságát és a tervezhetőségét, az élettartam a beruházás megtérülésének rövid időszakát, a magas műszaki tartalom pedig a garanciát szolgáltatja arra, hogy a gép a piac gyors fejlődése esetén is korszerű és minőségi termelést tesz lehetővé.

Az ETALON gépek harmadik legfőbb ismérve a hogy a legjobb ár-érték arányú gép a piacon.
Hogyan lehet egy minőségi anyagokból kiváló technológiával összeszerelt magas műszaki tartalmú prémium kategóriás faipari gépnek olyan ára, ami a közel- és távol-keleti gyártók áraival is versenyképes?
A válasz egyszerű: az ETALON "Mindent a gyárban" termékfilozófiájával, ugyanis minden alkatrészünket magunk gyártjuk.
Mi hegesztjük, vágjuk, marjuk (ráadásul egy felfogásból még a 6 méteres alkatrészeket is), mi szereljük az elektronikát, a pneumatikát, és saját mérnökeink vezérlik a teljes gyártási folyamatot, az első varrattól az utolsó gombnyomásig, hogy a gépeink minden eleme tökéletesen legyen megmunkálva és letesztelve.

Éppen ezért az ETALON faipari gépein nem kell megfizetni a beszállítók hasznát vagy költségeit - ami 5-6 szóban forgó közép-európai vállalkozás esetén jelentős költségtöbbletet jelentene -, így alapgépek árán tudjuk garantálni a legmagasabb szintű minőséget.

MINDENRE VAN MEGOLDÁSUNK